Премести мечтите си!

Хамали Варна

гр.Варна 9000
+359 877 328 086
Hamaly@abv.bg

Обучени хамали за специални товари

22.11.2013 00:42

 

Идва момент, в който всеки се убеждава, че е най-изгодно да се ползват услугите на професионалисти. Особено при пренасяне на специални товари, които изискват по-акуратно отношение. За такава работа са необходими обучени хамали, които знаят кое, как се прави. Много хора считат, че хамалската работа е неквалифициран труд. Какво толкова – влачат някакви кашони и вещи насам – натам. Всъщност, не всички могат да работят като хамали, защото това е труд, който има своите особености.
Какви хамали би трябвало да работят с взривоопасни материали? Някои хора ще кажат, къде пък ги има тези взривоопасни материали – ами има и то много. Например пиратките по нова година са си товар, който изисква специално внимание. В последно време много се популяризира пиротехниката за разни купони и тържества. Тази стока се пренася по складове, транспортира се с камиони и естествено, се носи от живи хора – хамали, които трябда много да внимават.
Една грешка може да им коства живота, а самия товар естествено ще изгърми. Така ще се стигне до едни ужасни последици. Затова който смята да търгува с взривоопасни материали, си обучава хамали, които да пренасят стоката безопасно. Освен пиротехника за партита, има реално опасни товари – това са запалителни течности, газови бутилки, патрони пълни с избухливи вещества, които трябва да стигнат невредими до местоназначението си. От това зависи запазването на живота на хората, които работят с тези стоки.
Други специални товари са още по-трудни за пренасяне. Това са живи животни, които се транспортират към ферми, зоо-магазини и развъдници. Всички хамали, наети да пренасят тази необичайна “стока” трябва да са много внимателни. Все пак, отношението към животните трябва да е хуманно, да не се хвърлят безразборно клетките и да не се вдига прекомерен шум. Стресът, на който са подложени транспортираните животни е голям и впоследствие може да причини проблеми, които да доведат до търговски загуби. Ако пък се случи някоя беля, при която да се осакати или умъртви животно, то тогава фирмата, от която са наети съответните хамали ще понесе санкции. Затова изискванията към персонала, който ще се занимава с деликатния товар са високи.
Ако се говори за деликатни товари, то какво да кажем за кристални сервизи, скъпа техника и други чупливи неща. Ако фирмата по пренасяне получи такава заявка, много ясно, че ще изпрати най-интелигентните си хамали, за да свършат работата. Хамалската работа изисква много акъл и не всеки може да я върши по най-добрия начин. А в тази работа, всяка грешка е загуба на пари или здраве.